太田吉の歴史

-HISTORIE VAN OTAKICHI-

WAGASHIYA OTAKICHI

Wagashiya Otakichi

De geschiedenis van gaat terug tot de tijdperk van de “Meiji” periode.
Otakichi was opgezet door de Wagashi meester, Kichinosuke Ota in 1908 (Meiji 40).
Kichinosuke was geboren in het dorp van Aiba in de prefectuur van Shiga. Op 12 jarige leeftijd, had hij zichzelf aangemeld voor een leertijd bij een Wagashi sensei en doorbracht een strenge training.
In 1908, op 26 jarige leeftijd, richtte hij eindelijk zijn eigen winkel op met de naam ‘Otakichi’.
Kichinosuke had bescheiden en strenge karakter eigenschappen, maar de wagashi die hij produceerde was lekker zoet en speciaal. Hierdoor werd Otakichi populair in dat gebied.

Kichizo, the 2nd master

Kichinosuke overleed in het jaar 1943.
Echter, zijn eerste zoon Kichizo Ota, erfde zijn bestaan.
Kichizo, geboren in 1925, werd een docent op een school, vlakbij zijn huis op 18 jarige leeftijd.
Kichinosuke wilde altijd al dat hij zijn ergenaam werd als Wagashi meester. Vandaar dat Kichinosuke hem trainde vanaf zijn kinderjaren. Nadat Kichinosuke overleed, nam Kichizo de Otakichi winkel over. Hij managede de winkel en werkte tegelijkertijd als docent. In de morgen was hij een docent en nadat hij naar huis ging, als een Wagashi master.

OTAKICHI   2ND MASTER

OTAKICHI BLOOMING

Blooming

Op een dag, toen hij aan het les geven was, werd hij op de hoogte gesteld dat de winkel in brand stond. Hij haastte zich naar huis, nadat hij het verschrikkelijke nieuws hoorde. Echer was het al te laat en hij kwam erachter dat de hele winkel afgebrand was. Dit incident zorgde ervoor dat hij zichzelftoewijdde om een specifiek een Wagashi meester te zijn. Hij spendeerde al zijn spaargeld om de winkel te herbouwen en maakte enorme inspanning om de winkel te ontwikkelen met nieuwe producten, Husha Monaka & Dechi Yokan.
Deze producten waren zijn meesterwerk en was geliefd door veel mensen. Deze producten werden ook verkocht door veel andere Wagashi winkels in de prefectuur.

Einde van de historie

Zijn zoon, Yoshihiro Ota, nam Otakichi echter niet over en hij werd daarbij ook docent.
Kichizo was een Wagashi meester voor heel zijn leven. Toen hij uiteindelijk te oud werd, besloote hij Otakichi te sluiten op een 100 jarig bestaan.
Het 100-jarig bestaan van de historie werd beëindigde officieel in 2008. Kichizo was toendertijd 83 jaar oud.

THE END OF OTAKICHI

OTAKICHI REBORN

Wij zijn herboren

10 jaar later, in 2018, was Otakichi heboren door de Otaku meester Shoji Ota (4e generatie) op een onverwachte plek, Nederland. Shoji kwam naar Nederland in 2014 en achter de grote vraag naar de Japanse cultuur, met name anime en games. Echter, kwam hij er ook achter dat het erg moeilijk was voor de Nederlanders om de producten te vinden die ze zoeken op de Europese markt. Vandaar dat hij besloot de Europese markt te helpen door unieke Japanse producten te importeren. Hiermee werd een nieuw hoofdstuk gemarkeerd voor de historie van Otakichi nogmaals.